Bestek

Nieuw bestek kopen is niet iets wat je vaak doet. Homecookingchef heeft daarom een aantal zaken op een rij gezet om tot een verantwoorde keus te komen. Er is immers een enorm aanbod aan bestek in allerlei stijlen en kwaliteiten.

Waar moet je op letten bij nieuw bestek kopen?

Bij het kopen van nieuw bestek is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van het RVS. Dit is het materiaal waarvan tegenwoordig vrijwel alle bestek van wordt gemaakt. Zilveren bestek vergt veel onderhoud en is niet praktisch in het dagelijkse gebruik. Bestek wordt meestal gemaakt van edelstaal.

Dit is de hoogste kwaliteit RVS. Belangrijk daarbij is de aanduiding RVS 18/10 of 18/8. Dit geeft de verhouding weer van het chroom en nikkel in het edelstaal. Het chroom zorgt ervoor dat het bestek van een onzichtbaar laagje wordt voorzien waardoor er geen kans op roestvorming ontstaat, ook niet als het bestek dagelijks in de vaatwasser komt. Het nikkel voorkomt dat het bestek magnetisch wordt.
Homecookingchef adviseert bij het kopen van nieuw bestek altijd RVS 18/10 bestek. Nieuw bestek kopen in deze kwaliteit blijft langer mooi en heeft een hoge krasbestendigheid. Ook belangrijk om op te letten bij het kopen van nieuw bestek is de dikte van het bestek. De bestekserie Lazzo van Homecookingchef heeft een dikte van 4 mm. Daardoor ligt er een sierlijk vormgegeven, maar ook stevig bestek op tafel dat niet of nauwelijks verbogen kan worden.

Besteksets

In de meeste huishoudens bestaat bestek voor dagelijks gebruik uit mes, lepel, vork en koffielepel. De koffielepel wordt dan vaak gebruikt voor het dessert. Homecookingchef heeft diverse besteksets in het assortiment opgenomen. Al deze sets zijn gemaakt van edelstaal 18/10.

Couvert

Vork, lepel en mes; sinds mensenheugenis wordt er in de westerse wereld al met bestek gegeten. Het Franse woord couvert is niet helemaal hetzelfde als bestek. Met een couvert wordt een hele bestekserie bedoeld: naast tafelmes, tafellepel en tafelvork bestaat een couvert ook uit: dessertmes, dessertlepel en desertvork, koffielepel, theelepel, lunchmessen, lunchvorken, taartvorkjes, visvork en vismes.
Homecookingchef heeft complete bestekseries in het assortiment: Kijk bijvoorbeeld eens naar het Lazzo couvert en het Stresa couvert.

Steakmessen

Met een mooi steakmes geef je de maaltijd extra cachet. Een klassiek steakmes zoals deze Laguiole vormt een sieraad op tafel. Laguiole staat synoniem voor steakmessen van hoge kwaliteit. Ze zijn te herkennen aan klinknagels in de vorm van een herderskruis op het heft en het logo van een bij op het lemmet. Het is echter geen merk, maar een streek in Zuid-Frankrijk waar al sinds eind 19e eeuw steakmessen worden geproduceerd. Tegenwoordig vindt de productie ook elders plaats.


Een Laguiole steakmes heeft oorspronkelijk geen kartels. Met een gekarteld mes scheur je sneller het vlees dan dat je het snijdt. Toch zijn hebben gekartelde steakmessen ook voordelen. Je hoeft ze minder snel te slijpen. En je kunt ze ook gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om pizza of brood mee te snijden.