Servies

Een mooi bord is essentieel voor de presentatie van een gerecht. Homecookingchef heeft een enorme keuze aan porseleinen borden. Een bord van porselein heeft veel voordelen vergeleken met een aardewerken bord. Porselein zal minder snel breken, kan zonder problemen in de vaatwasser en is vaak ook ovenbestendig.

Klassiek wit of gekleurd servies

Je kunt kiezen voor een klassiek wit, compleet servies. Bij Homecookingschef vind je ook een grote keuze aan gekleurde borden, die aansluiten bij de rest van je interieur of die qua kleur en uitstraling passen bij het seizoen. In de lente en de zomer is niets mooier dan een servies in vrolijke pasteltinten. En in de winter kun je rustieke, gedempte kleuren de boventoon laten voeren op je eettafel en bij feestelijke diners bij je thuis. Kijk bijvoorbeeld eens naar het servies Quintana of Stoneblack.

Tapas servies en borrelplanken

Tapas zijn van oorsprong klein gerechtjes die in Spanje bij de borrel werden gepresenteerd om de eetlust op te wekken. Toch worden tapas lang niet meer alleen gebruikt als aperitief. Steeds vaker zie je dat tapas worden geconsumeerd als complete maaltijd. Veelal in
verschillende gangen en gepresenteerd op kleine, kleurrijke bordjes. Homecookingchef heeft hiervoor een aparte collectie samengesteld met een tapas servies.


De Nederlandse bittergarnituur is onze variant op de Spaanse tapas. De bitterbal, de frikadel, de kaassoufflé en alle andere snacks die zo fijn passen bij de borrel worden vaak heel anders gepresenteerd. Uiteraard kun je hiervoor een mooi bord gebruiken, maar wat is mooier dan dit op een natuurlijke eikenhouten plank uit te serveren? Homecookingchef heeft hiervoor een uitgebreide collectie samengesteld. Deze planken zijn speciaal bewerkt met lijnzaadolie zodat er aan alle eisen voor voedselveiligheid wordt voldaan.

Compleet servies

Een compleet servies bestaat uit alle onderdelen voor ontbijt, lunch, diner en koffie- theemomenten, gemaakt in dezelfde lijn porselein, van eierdopje tot koffiekopje. Lange tijd hoorde dit bij de uitzet van ieder nieuw huishouden en kon je hier je hele leven mee doen. Dit kan nog steeds.. Homecookingchef heeft complete serviezen in het assortiment. Dus ben je op zoek naar een nieuwe inrichting van je eettafel, of heb je een nieuw huis: Homecookingchef heeft ongetwijfeld een servies dat bij je inrichting past en zeker ook bijpassend bestek en glaswerk.

Losse onderdelen

Natuurlijk kun je ook kiezen voor specifieke onderdelen uit bepaalde serviezen. Bepaalde borden of schalen lenen zich qua formaat of uitstraling beter voor een voorgerecht of een dessert dan andere.

En een diep bord is uiteraard meer geschikt voor een pastagerecht, een stamppot of een mooie maaltijdsalade dan een ontbijtbordje. Regelmatig heeft Homecookingchef contact met topchefs van gerenommeerde restaurants. Zij geven graag tips via onze Social Media kanalen over het mooi opmaken van borden.