Anno 2022 kan je niet meer met een tekening aankomen: Joyce

Anno 2022 kan je niet meer met een tekening aankomen: Joyce

Door Hanne Staal

De derde zondag in de maand mei nadert. Een stomende klas vol basisschool kinderen. De ruiten zijn beslagen. De bel gaat. Een aantal dappere kinderen wagen het erop om pauze te vieren. Maar het merendeel blijft binnen doorwerken; een bewuste keuze. Want het is weer zover, de belangrijkste mensen in hun leven worden in het zonnetje gezet. Terecht. En het slagen van deze kado’s, deze levenswerken, is van uiterst belang…
Een week later begint het feest van voorafaan, de derde zondag in de maand juni nadert. 

Deze week in Kado Blog 2…

Welkom bij het vierluik Kado Blog van Homecookingchef. Dit is Kado Blog 2. Weet je nog? In Kado Blog 1 van afgelopen week was Marten aan het woord. Hij vertelde over zijn favoriete Vaderdagkado’s van Homecookingchef. Deze blog nog niet gelezen? Lees de blog dan via deze link om niets te missen: *link*. In dit vierluik komen vijf ouders en verzorgers aan bod die allevijf vertellen over hun wensen voor Moederdag en Vaderdag. De highlights van 2022 op het gebied van home-gastronomy. Zo zijn de hoogst scorende kado’s voor de twee speciaalste feestdagen van het jaar uitgelicht door niemand minder dan Marten, Joyce, Ilse en Ubel en Sharon.  Stuk voor stuk vijf top ouders, mensen die als ouders aanvoelen of mensen met ouders. Wij zijn namelijk van mening dat er in al die mensen die ons hebben (op)gevoed een thuiskok, een huis tuin en keuken chef, of een gastronomisch wonder schuilt. Als liefde door de maag gaat, waarom dan niet een kado wat dat proces kan bespoedigen? 

In Kado Blog 2 komt Joyce aan het woord en zet speciaal voor jullie haar top drie Moederdagkado’s op een rijtje. Stuk voor stuk natuurlijk te verkrijgen bij Homecookingchef! 

moederdag kado

‘Mina Bakgraag’ aka Joyce 

Joyce (62) heeft zichzelf door de jaren heen bewezen als Mina Bakgraag. In haar vrije tijd professionaliseert ze haar gastronomische kwaliteiten door bak-experiment na bak-experiment. Met een hele ballotage commissie aan proefgrage fans. Van vegan chocolade geglaceerde kokos taarten, glutenvrije amandelmeel baksels, tot hoogwaardige vegan snicker taarten. Niks is te gek voor Joyce. Ze verzorgt met glans keer op keer de desserts die de kers op de spreekwoordelijke taart zijn. Als trotse moeder van twee kinderen en een stel bonuskinderen, oma van één kleinkind met nog eentje onderweg, stellen we Joyce de vraag: Wat is jouw top drie van kado’s voor Moederdag of Vaderdag? 

Foto door: Christa van Dorssen


#1 Weg met Teflon!

debuyer pannenset spatel anti aanbaklaag

Joyce haar huidige pannen hebben een antiaanbaklaag van Teflon. Het fabriceren van pannen met een antiaanbaklaag is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook schadelijk voor de gezondheid van mensen. “Ik moet er niet aan denken dat ik mijn kleinkinderen iets voor schotel waar giftige stoffen in zitten door die Teflon pannen. Na het zien van de aflevering van De Keuringsdienst van Waarde wil ik eigenlijk al heel lang overstappen naar RVS of plaatstaal pannen zonder antiaanbaklaag. Hier ben ik alleen nog niet aan toegekomen. Teflon pannen zijn wel handig, maar helemaal niet goed voor ons…” En laat Moederdag nou de perfecte gelegenheid zijn om een voorzetje te geven voor die overgang naar veilige pannen! Joyce haar voorkeur gaat uit naar de Franse De Buyer Pannenset Prim’Apetty. Dit zijn RVS pannen en dus helemaal veilig voor Joyce om in te kokkerellen. “Ze zien er prachtig uit! In de hapjespan zou ik een lekkere Indiase dahl maken en in de bakpan een biefstukje. RVS pannen verspreiden de warmte veel beter, wat super is voor een biefstukje. Oh ik zie net dat je er ook een professionele spatel bij krijgt!” Ja Joyce, die spatel krijg je als thuiskok en hobbychef er gratis bij van Homecookingchef. Prefereert jou (op)voeder plaatstaal? Deze pannen van De Buyer zonder antiaanbaklaag hebben we natuurlijk ook gewoon in ons assortiment: Carbone Plus. En niet getreurd, hier krijg je die professionele spatel er ook bij! Meer weten over giftige Teflon pannen? Lees dan dan hier de blog over de schadelijke antiaanbaklaag.   

→ De RVS pannenset vind je hier

→ De plaatstalen pannenset vind je hier

 

#2 ‘Speciaal’ bier 

(foto van product hier)

Hoe je Joyce haar Moederdag pas echt af maakt, is met een speciaal biertje. “Heerlijk zo’n koud Tripel’tje of een Trappist. Maar weet je waar speciaalbier speciaal van wordt? Van een echt speciaalbierglas. Het drinken van speciaalbier gaat om de ervaring. Om de beleving. En een glas speciaal voor dat soort biertjes kan daar écht aan bijdragen. Meestal krijgen we die glazen cadeau in een pakket met speciaalbiertjes, maar dan zit er altijd zo’n merk op. Dat vind ik jammer.” Speciaal voor iedereen die hetzelfde denkt als Joyce hebben we bij Homecookingchef het volgende voor jullie geselecteerd: de bierglazenset van Breughel bestaande uit zes glazen. Het ultieme Moederdagkado of Vaderdagkado voor 2022 om je gasten en bierliefhebbers een beleving te bezorgen. Breughel glazen hebben een groot oppervlak wat het aromatisch complex versterkt. Say no more! 

→ De Breughel speciaal bierglazenzet vind je hier

#3 Hét bordje

“Voor mijn baksels ben ik altijd op zoek naar de mooiste bordjes om ze op te serveren. Tot nu toe ben ik nog niet hét bordje tegengekomen.” Ik laat Joyce vier serviessets zien van Homecookingchef en na een paar minuten intens staren naar hoogwaardig porselein hebben we een winnaar. “Deze set doet me denken aan mijn thuisland!” Ze wijst de Fine2Dine Mosaic set aan en wordt er even stil van. “Ik ben in Australië geboren, in Perth. De vormen doen me denken aan Aboriginal patronen. Die bestaan eigenlijk voornamelijk uit stippen, maar dit komt aardig in de buurt. Heel mooi. De natuurtinten spreken me ook aan doordat ze me doen denken aan Aboriginal kunst en aan de tijd dat ik daar woonde. Mijn taarten komen denk ik goed naar voren op de dessertbordjes!” En Joyce krijgt er ook een borrelplank bij om het helemaal compleet te maken. “Daar kan ik leuk hapjes op serveren aan ons barretje in huis.” Wil jij je ouders of verzorgers ook verrassen met een serviesset? Dan hebben we nog drie andere sets waar je uit kan kiezen: Gural Forest, Fine2Dine Nova (met reactieve glazuurlaag) en Fine2Dine Halo. Voor iedere huischef en thuiskok een kwalitatief en professioneel servies op maat wat je kan geven op Moederdag of Vaderdag! 

→ De vier serviessets vind je hier: 

Fine2Dine Mosaic

Gural Forest 

Fine2Dine Nova 

Fine2Dine Halo 


Nog even op een rijtje 

Het is weer duidelijk geworden. Een zelfgemaakte tekening geven voor Moederdag of Vaderdag anno 2022 aan onze (op)voedende thuiskoks, huis tuin en keuken chefs, en gastronomisch wonders kan écht niet meer. Toch? Toch! 

‘Mina Bakgraag’ Joyce haar seizoenstoppers bestaan uit:

  • RVS pannenset Prim’Apetty van De Buyer 
  • Breughel speciaalbier glazenset 
  • serviesset Mosaic van Fine2Dine

Lieve Joyce bedankt voor je tips en het delen van jouw verhaal. Wil jij ook de mensen die altijd voor je klaar staan een spectaculaire feestdag in mei en juni 2022 bezorgen? Haal snel het meest onvergetelijke Moederdagkado of Vaderdagkado bij Homecookingchef! Overtref je eigen tekenkunsten met een kado om de kookkunsten van je ouders en verzorgers naar een Michelinniveau te tillen. 

Volgende week zijn we weer bij je terug met een spik splinternieuwe Kado Blog 3!

Hanne

KadoMoederdagVaderdag