Anno 2022 kan je niet meer met een tekening aankomen: Ilse

De derde zondag in de maand mei nadert. Een stomende klas vol basisschool kinderen. De ruiten zijn beslagen. De bel gaat. Een aantal dappere kinderen wagen het erop om pauze te vieren. Maar het merendeel blijft binnen doorwerken; een bewuste keuze. Want het is weer zover, de belangrijkste mensen in hun leven worden in het zonnetje gezet. Terecht. En het slagen van deze kado’s, deze levenswerken, is van uiterst belang…
Een week later begint het feest van voorafaan, de derde zondag in de maand juni nadert. 

Deze week in Kado Blog 3…

Welkom bij de vierdelige Kado Blog serie van Homecookingchef. Dit is Kado Blog 3. Weet je nog? In Kado Blog 1 en 2 van de afgelopen weken waren Marten en Joyce aan het woord. Zij hebben hun highlights als het gaat over Vaderdagkado’s en Moederdagkado’s 2022 van Homecookingchef met ons gedeeld. Deze blogs nog niet gelezen? Lees de blogs dan via deze links om niets te missen:

Kado Blog 1 Marten

Kado Blog 2 Joyce 

In dit vierluik komen vijf ouders en verzorgers aan bod die allemaal vertellen over hun wensen voor Moederdag en Vaderdag. De highlights van 2022 op het gebied van home-gastronomy. Zo zijn de hoogst scorende kado’s voor de twee speciaalste feestdagen van het jaar uitgelicht door niemand minder dan Marten, Joyce, Ilse en Ubel en Sharon.  Stuk voor stuk vijf top ouders, mensen die als ouders aanvoelen of mensen met ouders. Wij zijn namelijk van mening dat er in al die mensen die ons hebben (op)gevoed een thuiskok, een huis tuin en keuken chef, of een gastronomisch wonder schuilt. Als liefde door de maag gaat, waarom dan niet een kado wat dat proces kan bespoedigen? 

In Kado Blog 3 komt Ilse aan het woord en zet speciaal voor jullie haar top drie Moederdagkado’s en Vaderdagkado’s op een rijtje voor haar kokkerellende schoonouders. Stuk voor stuk natuurlijk te verkrijgen bij Homecookingchef! 

Familiemens Ilse

In de categorie ‘iedereen komt in aanmerking voor Moederdag of Vaderdag’ interview ik Ilse (29) die met plezier frequent bij haar schoonouders uit Vorden op bezoek komt. “Voor Moederdag en Vaderdag koop ik altijd een passend cadeau voor mijn schoonouders die veel in de keuken te vinden zijn. Of nouja, vooral achter de BBQ te vinden zijn in hun achtertuin in Vorden. Zodra het zonnetje achter de wolken tevoorschijn piept, worden we uitgenodigd voor hun famous BBQ’s.” Ilse’s schoonouders zijn voor haar al bijna zeven jaar als echte ouders. Ilse, take it away!

pinterest kado blog ilse
Afbeelding van: Pinterest


#1 BBQ fanaat


De eerste zonnestralen schenen begin maart dit jaar als nooit tevoren, reden genoeg voor de schoonouders voor Ilse om de eerste BBQ van het jaar te geven. “Om het ze nog makkelijker te maken zou ik graag iets aan ze willen geven waardoor de achtertuin sessies nog meer op rolletjes verlopen. Ze hebben een idyllische BBQ, de perfecte outfits, en wat zou beter passen dan een luxueuze barbecueset om het buiten koken tot een hoger niveau te brengen? De BBQ tools zien er super mooi uit, en waar ik vooral blij van word is het opberg tasje. Dan slingeren ze ook niet rond in de schuur. Volgens mij zijn ze van zeer goede kwaliteit. Mijn schoonouders zeggen namelijk altijd: goedkoop is duurkoop.” Inderdaad Ilse, met deze barbecueset die je als Moederdag of Vaderdag (of zelfs verjaardagscadeau) kunt geven, hoeven ze de komende jaren geen nieuwe tools aan te schaffen voor het buiten koken. Slimme keus! 

→ De BBQ set vind je hier


#2 Pannen(aan)koeken 

debuyer crepeset kado blog

“Pannen slijten en niets is vervelender dan een koekenpan die aanbakt. Al helemaal als het om pannenkoeken gaat of op crêpes aankomt. Dat is vreselijk, al helemaal als je je schoondochter op bezoek hebt.” Ilse moet lachen, en ik lach met haar mee. Dat moet te vermijden zijn. En zeker bij Homecookingchef, want het ideale cadeau voor de schoonouders van Ilse lijkt De Buyer koekenpan. De bijgeleverde kwast en de spatel maken het helemaal af. Ook deze speciale crêpespan is gemaakt van plaatstaal en daardoor veilig voor mens en milieu. Cut the crêpe en schaf deze pannenkoekenset aan!

→ De crêpes partyset vind je hier 


#3 Onderste uit de fles 

wijnglazenset met afsluiter kado blog


De schoonouders van Ilse willen altijd het onderste uit de kan halen. Vooral als het op wijn aankomt. De schoonouders van Ilse zijn wijnliefhebbers en kennen hun wijnen. Zonde als er een bodempje overblijft zou je denken. “Vaak blijft er een klein beetje over na de befaamde achtertuin sessies. Wat echt zou helpen is een goede wijnstopper, die ik zag in de Mineral wijnglazenset van Arcorocwijnset. En die achttien glazen zouden ook niet overbodig zijn.” Ilse fluistert verder: “Er sneuvelt nog wel eens wat buiten.” Een perfect wijn kado dus voor het schenken van rode wijn, witte wijn en zelfs champagne voor een feestelijk begin van het BBQ seizoen!

→ De wijnglazenset met flesafsluiter vind je hier 

Nog even op een rijtje 

Het is weer duidelijk geworden. Een zelfgemaakte tekening geven voor Moederdag of Vaderdag anno 2022 aan onze (op)voedende thuiskoks, huis tuin en keuken chefs, en gastronomisch wonders kan écht niet meer. Toch? Toch! 

BBQ fanaat Ilse: 

  • BBQ set met tasje
  • crêpes party set
  • achttien delige Mineral Arcoroc wijnglazenset met flesafsluiter

Lieve Ilse bedankt voor je tips en het delen van jouw verhaal. Wil jij ook de mensen die altijd voor je klaar staan een spectaculaire feestdag in mei en juni 2022 bezorgen? Haal snel het meest onvergetelijke Moederdagkado of Vaderdagkado bij Homecookingchef! Overtref je eigen tekenkunsten met een kado om de kookkunsten van je ouders en verzorgers naar een Michelinniveau te tillen. 

Volgende week zijn we weer bij je terug met alweer de laatste Kado Blog voor Moederdag en Vaderdag 2022!

Hanne