Anno 2022 kan je niet meer met een tekening aankomen: Ubel & Sharon

Anno 2022 kan je niet meer met een tekening aankomen

Door Hanne Staal

De derde zondag in de maand mei nadert. Een stomende klas vol basisschool kinderen. De ruiten zijn beslagen. De bel gaat. Een aantal dappere kinderen wagen het erop om pauze te vieren. Maar het merendeel blijft binnen doorwerken; een bewuste keuze. Want het is weer zover, de belangrijkste mensen in hun leven worden in het zonnetje gezet. Terecht. En het slagen van deze kado’s, deze levenswerken, is van uiterst belang…
Een week later begint het feest van voorafaan, de derde zondag in de maand juni nadert. 

Deze week in Kado Blog 4…

Welkom bij de vierdelige Kado Blog serie van Homecookingchef. Dit is alweer de laatste Kado Blog nummer 4. Weet je nog? In Kado Blog 1, 2 en 3 van de afgelopen weken waren Marten, Joyce en Ilse aan het woord. Zij hebben hun highlights als het gaat over Vaderdagkado’s en Moederdagkado’s 2022 van Homecookingchef met ons gedeeld. Deze blogs nog niet gelezen? Lees de blogs dan via deze links om niets te missen:

Kado Blog 1 Marten

Kado Blog 2 Joyce

Kado Blog 3 Ilse

In dit vierluik komen vijf ouders en verzorgers aan bod die allemaal vertellen over hun wensen voor Moederdag en Vaderdag. De highlights van 2022 op het gebied van home-gastronomy. Zo zijn de hoogst scorende kado’s voor de twee speciaalste feestdagen van het jaar uitgelicht door niemand minder dan Marten, Joyce, Ilse en Ubel en Sharon.  Stuk voor stuk vijf top ouders, mensen die als ouders aanvoelen of mensen met ouders. Wij zijn namelijk van mening dat er in al die mensen die ons hebben (op)gevoed een thuiskok, een huis tuin en keuken chef, of een gastronomisch wonder schuilt. Als liefde door de maag gaat, waarom dan niet een kado wat dat proces kan bespoedigen? 

In Kado Blog 4 komen Ubel en Sharon aan het woord en zetten speciaal voor jullie hun top drie Moederdagkado’s en Vaderdagkado’s op een rijtje. Stuk voor stuk natuurlijk te verkrijgen bij Homecookingchef! 


Echtpaar Ubel en Sharon

Ubel (37) en Sharon (34) zijn wat je noemt hét sprookjespaar. Ze reizen de hele wereld af en filmen hun overzeese ervaringen. Ze houden van het bij elkaar brengen van al hun vrienden en familie. Ubel en Sharon zijn mensen waar je altijd op kunt bouwen. Hun liefde is bezegeld met twee wolkjes van jonge kinderen. In hun pittoreske optrekje in Drenthe zorgen ze voor veel vertier in de buurt. Vieren Ubel en Sharon Moederdag en Vaderdag? Ubel: “Ja! Op de school van de kinderen wordt er veel aandacht aan besteed. Onze kinderen (3 en bijna 5) komen net in de fase dat ze erop los tekenen, en we krijgen prachtige meesterwerken op bed gepresenteerd.” Sharon: “We betrekken de kinderen actief bij Moederdag en Vaderdag en besteden dan wat extra aandacht aan de ouder in kwestie. In de ochtend samen ontbijtjes maken en afhankelijk van mei of juni zetten we elkaar in het zonnetje.” Toekomstplannen? Ubel en Sharon gaan verhuizen naar een zelfgebouwd huis! 

Kado blog ubel en sharon

Foto door: instagram.com/puur_by_dyana_fotografie

debuyer steaklover set

#1 We just love steak!
“Deze set is gewoon alles!” aldus Sharon, “alles in één.” Deze twee levensgenieters houden wel van een goed stuk vlees op z’n tijd. Bij voorkeur biologisch of van de echte keurslager. Een signature dish die ze serveren als ouders en vrienden komen eten. Ubel en Sharon houden van avondjes organiseren waar het samen eten centraal staat. Sharon: “Samen tafelen totdat we de kaarsen op tafel moeten zetten, de tijd gaan dan zo snel.” De twee kunnen niet wachten totdat ze in hun nieuwe huis kunnen trekken. En bij een nieuw huis komt een gloednieuwe keuken. Het huis mogen ze zelf indelen en daarmee ook de beslissingen maken over hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Zo ontwerpen ze de keuken als woonkeuken met een eiland. Sharon: “We hebben luxe dingen geselecteerd zoals een inductie kookplaat met interne afzuiginstallatie, een messing look cooker, wandkasten met spotjes. En De Buyer steakpan past precies in ons plaatje van hoe het eruit moet komen te zien. De pannenset heeft een mooie stijl met een robuuste uitstraling en ze lijken super makkelijk in gebruik.” Ubel: “Dit soort pannen zonder antiaanbaklaag is ook exact waar we het over hebben voor onze nieuwe keuken. We willen blanco beginnen met professionele spullen.” Naast De Buyer pannenset, bevat dit Moederdagkado of Vaderdagkado ook een pepermolen en een steaktang om de steakset compleet te maken. En laten we eerlijk zijn, houden we niet allemaal van een goed bereide steak? 

→ De Steakloverset met toebehoren vind je hier


Pasabache nudee cuvee

#2 Stijlvol is een hele beleving 

Ubel: “Laatst aten we met vrienden bij Rooftop Merckt in Groningen, waar de wijnen werden gematcht met het eten. Het was voor ons een hele beleving hoe het wijnarrangement complementair werd gemaakt aan het eten wat werd geserveerd.” Sharon: “Vooral de wijnglazen waren voor ons een eye opener. De glazen daar waren heel stijlvol, mooi en wat opviel was dat de hoog en smal waren met een dunne rand. Dit dronk zo fijn! Vaak heb ik met een dikkere rand dat het een beetje goedkoop aanvoelt.” De twee zoeken een wijnglazenset voor hun nieuwe keuken die luxueus aanvoelt en een Rooftop Merckt behandeling ademen. Het wijnglazenkado met de Paşabahçe Nude Cuvée wijnglazen is wat ik ze laat zien. Wijnglazen geschikt voor iedereen die op zoek is naar een smalle hoge kelk, zoals Sharon ook al omschreef. Niet alleen is de wijnglazenset geschikt voor een intense smaakbeleving, ze zijn ook een accessoire in de nieuwe keuken van Ubel en Sharon. Sharon: “Prachtig! Ik zie ze al helemaal in dat nisje staan Ubel!” Ubel: “In de nieuwe keuken hebben we een nisje met spotjes en glazen plankjes waar we dingen in willen presenteren. Deze wijnglazen nodigen uit om te etaleren en om ernaar te kijken.” Dit kado voor wijnliefhebbers is geschikt voor witte wijn en rode wijn. 

→ De Paşabahçe Nude Cuvée wijnglazenset vind je hier

 

Cabernet Young Wines

#3 Trigger voor de nieuwe fase: hobbychef’ism 

Ubel en Sharon zien het al helemaal voor zich. Een grote ovale of ronde tafel in de woonkeuken. Een vorm die het mogelijk maakt om intieme met elkaar aan tafel te zitten. Met de nieuwe keuken in het nieuwe huis komt, zoals Ubel zegt: “ontdekken wat we lekker vinden. De verhuizing is een trigger om een nieuwe fase van het leven in te gaan. Een fase waarbij we thuis koken kunnen professionaliseren in een geschikte omgeving met de goede kookspullen. Een fase waarbij we meer waarde hechten aan mooie wijnglazen, omdat we er langzaamaan achter komen dat professionele spullen bijdragen aan de smaakbeleving en hobbychef ervaring.” Ook de wijnglazen van Cabernet Young Wines passen in de toekomstige woonkeuken van Ubel en Sharon. Sharon: “Deze wijnglazenset zou ik dan weer gebruiken voor rode wijn, omdat het bollere glazen zijn. Op de één of andere manier associeer ik dat met rode wijn en het walsen ervan in een bolling. Paşabahçe Nude Cuvée, de smalle van #2 voor een droge witte wijn.” Als ik Ubel en Sharon vertel dat de glazen extreem breukbestendig zijn, volgt er een lachsalvo. “Beter had het niet gekund met die twee doerakken van ons!” scandeert Ubel. Met andere woorden, ben je op zoek naar een wijnglazenkado voor jonge hobbychefs en thuiskoks die ook nog eens wijnliefhebbers zijn? Dan is de wijnglazenset van Cabernet Young Wines echt iets voor jou!

→ De Cabernet Young Wines wijnglazenset vind je hier

 


Nog even op een rijtje 

Het is weer duidelijk geworden. Een zelfgemaakte tekening geven voor Moederdag of Vaderdag anno 2022 aan onze (op)voedende thuiskoks, huis tuin en keuken chefs, en gastronomisch wonders kan écht niet meer. Toch? Toch! 

Lovely Ubel en Sharon: 

  • steaklover set 
  • majestueuze glazen van Cuvée Pasabahce
  • wijnglazenset van Cabernet Young Wines

Lieve Ubel en Sharon bedankt voor jullie tips en het delen van jullie verhaal. Wil jij ook de mensen die altijd voor je klaar staan een spectaculaire feestdag in mei en juni 2022 bezorgen? Haal snel het meest onvergetelijke Moederdagkado of Vaderdagkado bij Homecookingchef! Overtref je eigen tekenkunsten met een kado om de kookkunsten van je ouders en verzorgers naar een Michelinniveau te tillen. 

Dit was het alweer! De vierde blog uit de serie Kado Blogs is een feit. Leef jullie extra leven, verwen al die mooie mensen en kook er op los! Er zijn genoeg opties de revue gepasseerd om die eeuwige tekening te vervangen voor iets waar al die (op)voeders wel eens heel blij van zouden kunnen worden. Kan je het toch niet laten om je tekenskills op een blanco canvas te bewijzen? Dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Zolang je je liefde maar kan uiten voor die mensen die onvoorwaardelijk voor ons klaarstaan. 

Hanne